07 jan Volkskeuken: elke dag lekker eten
De koks van de Volkskeuken van de Volkskrant.
Door Pay-Uun Hiu, Tallina van den Hoed, Marcus Huibers, Onno Kleyn, Loethe Olthuis en Marie Louise Schipper.
De Volkskeuken is een geliefde en inspirerende rubriek voor veel lezers van de Volkskrant. Elke werkdag geven de Volkskoks niet alleen recepten voor de dagelijkse dis maar en passant vertellen ze hun niet alledaagse observaties en belevenissen die zonder uitzondering leiden tot een bijzonder, gewoon, gemakkelijk of iets ingewikkelder maar altijd smakelijk gerecht.
Hierbij heeft elke kok zijn of haar eigen specialisme: van vegetarisch tot Aziatisch, van Bourgondisch tot lokaal en van gezinsmaaltijden tot de Franse keuken. En alles wat daar tussenin zit.
Behalve 90 heerlijke recepten biedt Elke dag lekker eten ook een kijkje in de keukens van de zes Volkskoks!
Forte Culinair, €24,50. Verkrijgbaar bij de boekhandel en op onze eigen webwinkel NL12books.nl
An Hazekamp
Geplaatst op 14:50h, 07 septemberMevrouw Schipper,
Het is steeds weer genieten van de recepten maar bovenal van de korte verhaaltjes bij de recepten in de Volkskeuken reeks.
En nu ook nog de boeiende website van u ontdekt.
Met groet, Anne
Marie Louise Schipper
Geplaatst op 15:08h, 07 septemberBeste mevrouw Hazekamp, beste Anne,
Wat ontzettend fijn om te horen!
Hartelijke groet van Marie Louise
Jose Mannaert
Geplaatst op 13:06h, 12 novemberBeste Marie-louise,
In de Volkskrant van 20 oktober las ik het recept Bordje Heimwee. Wij zoeken iemand die in februari 2024 een maand in ons huis wil wonen en 4 katten wil verzorgen. Ze hebben een luikje en kunnen naar buiten. Misschien is dat iets voor Sacha? Even rust en op loopafstand van het Vondelpark..Laat maar weten.
Wij zoeken ook verder.
Micky Telleman
Geplaatst op 10:58h, 08 decemberBeste Marie Louise,
een vraag over het recept van vandaag in de Volkskrant: er staat 20 gram pindakaas, dat lijkt zo weinig vooral in vergelijking met 200 gram pure chocolade. Of is dat juist de bedoeling?
Marie Louise Schipper
Geplaatst op 07:37h, 09 decemberBeste Micky,
Met de hoeveelheid pindakaas kun je naar hartelust variëren! Ik koos voor deze hoeveelheid, maar de verhoudingen komen in dit recept niet zo nauw.
Hartelijke groet,
Marie Louise
Lies Franken
Geplaatst op 13:56h, 31 januariMevrouw Marie Louise,
Ik heb een vraag over het recept van de „ Opknapcake“ dat ik vandaag las en nu graag wil maken.
Is het de bedoeling dat het fruit, de manderijn en sinaasappel, geschild worden of niet?
Dit is mij niet duidelijk bij het lezen van de bereidingswijze.
Alvast dank voor uw antwoord,
Lies
Marie Louise Schipper
Geplaatst op 11:00h, 03 februariJa, die hele sinaasappel gaat erin!